I sagornas värld.

Kan ni tänka er, hur mycket mitt liv ändrades sommaren 2017?

Den sommaren jobbade en av mina bästa vänner på Astrid Lindgrens Värld. Jag hade aldrig hört talas om parken innan hon berättade om jobbet, trots att Astrid Lindgren alltid varit en stor del av mitt liv. Jag blev bjuden ner till Småland och under fem underbara dagar fick jag bara sitta där, i parken bland teater och sagovärldar. Under dessa fem dagar ändrades hela min livsplan. Jag hade insett att man faktiskt kunde jobba runt teater och berättande. Den hösten sökte jag mig till Uppsala stadsteater och fick jobb som publikvärd. Det året var ett av mina lyckligaste, det kändes som om jag hittat hem.

Det var genom studierna som jag återigen hamnade på Astrid Lindgrens Värld vintern 2018. När Kulturhuset i Stockholm nekade praktikanter på grund av flytt så hörde jag av mig till Astrid Lindgrens Värld och frågade om de inte hade plats för en blivande formgivare som älskade sagor. Och kan ni tänka er, det hade de – på Utvecklingsavdelningen. Där spenderade jag mina LIA-perioder med att illustrera och bolla fram konceptidéer för framtida sagomiljöer. Återigen infann sig känslan av att vara på rätt plats.

Fyra år efter den där magiska och omvälvande sommaren så är jag numera bosatt i Vimmerby med min sambo som jag träffade på Astrid Lindgrens Värld 2019. Jag jobbar fortfarande inom företaget och driver samtidig eget som illustratör. Allt på grund av fem underbara dagar i sagornas värld.

Är det inte lustigt, vilka vändor livet tar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com.

Upp ↑

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: